kontejneri
Izvor: ZGRADOnačelnik.hr
UPOZORENJE

Zbog neodgovornih građana zagrebačka Čistoća neće prazniti smeđe kante

Čistoća nema drugoga načina 'kažnjavati' građane jer zakonom nisu propisane kazne za fizičke osobe koje nepropisno odlažu otpad.

Zagrebačka čistoća objavila je da su u posljednje vrijeme primijetili veće količine raznog nepripadajućeg otpada u smeđim spremnicima za biootpad. Zbog toga pozivaju građane da pravilno odvajaju otpad te mole da se u smeđe spremnike odlaže samo ona vrsta otpada koja je propisana.

Ako se utvrdi da u spremniku nije odložen isključivo propisani biootpad, usluga pražnjenja neće biti pružena.

U smeđe bi spremnike sav svoj biootpad građani trebali odlagati u biorazgradive vrećice, papirnate vrećice ili omotanog u papir. Također biootpad se može odložiti direktno u spremnik.

Čistoća poziva građane da poštuju zakonske odredbe o odvojenom skupljanju otpada! Odlaganje miješanog komunalnog otpada u spremnike za biootpad protivno je odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Stoga su građanima počeli u poštanskim sandučićima ostavljati ovakva upozorenja:

Podsjetimo, na isti se korak Čistoća odlučila sredinom rujna prošle godine kada su, zbog nepripadajućeg otpada u spremnicima za biootpad, prestali prazniti smeđe kante i kontejnere. Više o tome - OVDJE.

Naime, Čistoća nema drugoga načina 'kažnjavati' građane jer spomenutim Zakonom nisu propisane kazne za fizičke osobe koje nepropisno odlažu otpad. 

O tome kako treba odlagati otpad možete pročitati na ovim linkovima. 

>>> U koju kantu baciti tetrapak ili žarulju? Ovisi u kojem ste gradu 

>>> Što je recikliranje i zašto je važno odvajati otpad u kućanstvu

>>> OZNAKE NA AMBALAŽI - Koje su i što znače

 

Ako ste predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati, uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.

Ne zaboravite se prijaviti i na mjesečni newsletter.