arhitektura, crtež
Izvor: kalhh/Pixabay
KONFERENCIJA

Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama

Nakon uspješna dva izdanja konferencija 'Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama' održava se po treći put u Zagrebu. Cilj konferencije je osnaživanje žena kroz dijeljenje iskustava i networking.

U četvrtak, 16. ožujka 2023. godine, zagrebački Hotel Dubrovnik ugostit će 'Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama'. Naime, građevina i povezane industrije su najdominantnije muške industrije na svijetu. Žena u kompanijama nema na vodećim pozicijama, a kao vlasnice tvrtki gotovo da ne postoje. Arhitektice često pokreću vlastite tvrtke, ali one uglavnom ostaju u mikro segmentu što je specifično za žensko poduzetništvo dok se geodetkinje susreću s predrasudama u privatnom i javnom sektoru i kao poduzetnice su rijetke.

Žene u svijetu nekretnina te u dizajnu interijera su također u ovim industrijama prisutne te su popularizirale ta zanimanja unazad nekoliko godina.

Upravo zbog svega navedenog, na konferenciji će sudjelovati žene koje su svoje karijere razvile upravo u tom 'muškom' sektoru. O svojem životnom i poslovnom putu do karijere u građevini, arhitekturi i povezanim industijama kroz predavanja će, na malo ležerniji, a ne striktno stručni način, govoriti Petra Mesarić, osnivačica tvrtke SmartWay, Marija Okopni iz agencije za nekretnine Eurovilla, Nina Nikšić, voditeljica marketinga tvrtke Černelić, zatim arhitektica, mentorica, predavačica i zagovarateljica arhitekture Lenka Kavčić, Petra Batinić i Snježana Ivkanec iz tvrtke J.u.A Frischeis d.o.o., ali i Jasmina Džanović i Ana Leko Vučković kao ženski dio ekipe koja stoji iza projekta ZGRADOnačelnik.hr koji je ujedno medijski pokrovitelj konferencije. 

Rezervirajte svoje mjesto 16. ožujka od 8:30 do 15 sati u Hotelu Dubrovnik (dvorana Zrinski). Prijavu i kompletan program možete pogledati na web stranici Women in Adria. 

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.