webinar radionica
Izvor: Freepik
ZGRADOnačelnik.hr
ONLINE

Bliži se i ČETVRTA besplatna radionica za predstavnike suvlasnika

U suradnji s Groupama osiguranjem, ZGRADOnačelnik.hr organizira ŠEST BESPLATNIH radionica za predstavnike suvlasnika tijekom 2024. godine. U lipnju će se održati četvrta po redu.

U srijedu, 19. lipnja 2024. godine ekipa ZGRADOnačelnik.hr-a održat će ČETVRTU ovogodišnju BESPLATNU online radionicu odnosno predavanje o osnovama suvlasništva za zainteresirane predstavnike suvlasnika u Hrvatskoj.

Lani smo organizirali jednu takvu radionicu u suradnji s Groupama osiguranjem, a ove godine nastavljamo s njih ukupno ŠEST. Ako ste se prijavili lani, a niste pohađali prošlogodišnju radionicu, moguće je da ćete dobiti poziv - zato provjerite svoj INBOX na e-mailu.

Ako dobijete poziv za radionicu i želite sudjelovati, javite se SAMO AKO STVARNO MOŽETE SUDJELOVATI. Puno je zainteresiranih pa da nekome ne "ukradete" mjesto.

Isto tako, svi koji se lani nisu stigli prijaviti, mogu to učiniti sada. 

ČETVRTA besplatna radionica za predstavnike suvlasnika održat će se ONLINE
u srijedu, 19. lipnja 2024. od 10 do 13 sati
putem platforme ZOOM (link stiže naknadno mailom)

Za sudjelovanje na radionicama OBAVEZNA je PRIJAVA putem obrasca
(ako ste se već prije prijavili ne morate opet)

PRIJAVITE SE NA RADIONICU

PRIJAVE NA RADIONICU

Ova radionica je namijenjena isključivo predstavnicima suvlasnika. No primit ćemo i zamjenike predstavnika i članove Vijeća. Na jednoj radionici može sudjelovati do 20 predstavnika suvlasnika kako bi na radionici svi mogli doći do riječi i kako bi bila najučinkovitija za sve strane. 

VAŽNO! Prijava na radionicu je obavezna, ali se ne morate opet prijavljivati ako ste se već prije prijavili. Za sudjelovanje na radionici u srijedu, 19. lipnja 2024. od 10 do 13 sati u obzir će ući prvih 20 prijavljenih predstavnika suvlasnika koji nisu već sudjelovali na ovim radionicama. U slučaju da netko odustane, prvi sljedeći po vremenu prijave moći će sudjelovati.

Svi ostali prijavljeni imat će prednost za sudjelovanje na nekim sljedećim planiranim radionicama.

TEME RADIONICE

Unutar tri sata (a vjerovali ili ne, bit će i pauza i to od čak 15-ak minuta) proći ćemo osnove koje bi bilo dobro da predstavnici suvlasnika znaju. Naravno, prije održavanja radionice, a prilikom prijave, u prijavnici će svi zainteresirani moći navesti koji ih problem u zgradi najviše muči i koja ih tema najviše zanima. Tako ćemo ukratko ili detaljnije obraditi teme poput:

 • prava i obaveze predstavnika suvlasnika, upravitelja i suvlasnika
 • dokumentacija zgrade s naglaskom na:
  • međuvlasnički ugovor
  • ugovor o upravljanju
 • donošenje odluka – postupak, procedure, načini
  • natpolovična većina
  • dvotrećinska većina
  • 100-postotna suglasnost
 • održavanje zgrade
  • fasada
  • instalacije
  • uređaji (dizala, vatrogasni aparati, elektroinstalacije)
 • kućni red i međuljudski odnosi
  • odnos sa suvlasnicima (kako pristupiti, kako lobirati, kako pokrenuti promjene, kako biti lider…)
 • pričuva i financije zgrade te osiguranje zgrade i stanova

U sklopu radionice, poseban blok bit će posvećen temi osiguranja zgrade i stanova (zašto je važno, kako treba izgledati, cake na koje treba paziti), a dio tog predavanja održat će predstavnik Groupama osiguranja koje pokriva troškove ove edukacije i omogućuje besplatnu radionicu zainteresiranim predstavnicima suvlasnika.

Također, predstavnici suvlasnika će moći predstavniku osiguravajuće kuće postaviti pitanja vezana za osiguranje na koja će im se odgovoriti ili odmah ili naknadno. Osim toga, pri prijavi će se moći navesti koja i kakva su vam dosadašnja iskustva s osiguravateljima i naplatom štete iz ugovorenog paketa osiguranja te eventualna pitanja za osiguravajuću kuću na koja se želi čuti odgovor na radionici.

ČETVRTA besplatna radionica za predstavnike suvlasnika održat će se ONLINE
u srijedu, 19. lipnja 2024. od 10 do 13 sati
putem platforme ZOOM (link stiže naknadno mailom)

Za sudjelovanje na radionicama OBAVEZNA je PRIJAVA putem obrasca
(ako ste se već prije prijavili ne morate opet)

PRIJAVITE SE NA RADIONICU

Kada vam je potreban savjet, informacija vezana uz vašu nekretninu, neka vam ZGRADOnačelnik.hr bude centralna točka.

Ako vam treba dnevni podsjetnik na prava i obveze suvlasnika u zgradi pratite nas na društvenim mrežama - Facebooku i LinkedInu. Također poslušajte i pogledajte zanimljivosti koje smo vam pripremili na našem YouTube kanalu i u emisiji ZGRADOnačelnik. A svakako se prijavite i na mjesečni newsletter.

Ako ste pak predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati te postaviti upit i dobiti raznovrsne odgovore članova grupe, uključite se u Facebook grupu PREDSTAVNICI SUVLASNIKA.

A kada vam je uistinu potrebna pomoć i ne znate kako dalje, obratite nam se za SAVJET i proučite naše usluge.