fokus grupa
Izvor: geralt / Pixabay
FOKUS GRUPA

Građani Rijeke - jeste li zadovoljni kvalitetom života i stanovanja?

Cilj istraživanja je prikupiti informacije koliko su stanovnici riječkih stambenih naselja zadovoljni i što se može u budućnosti unaprijediti. Za sve sudionike/ce istraživanja osigurana je nagrada u vidu potrošačkog bona za trgovine 'dm', u visini od 100 kuna.

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ) u sklopu HRZZ projekta - HESC projekta koji istražuje kvalitetu života i stanovanja u Hrvatskoj planira održati fokus grupu o kvaliteti života u riječkim stambenim naseljima, kako starima (izgrađenima od 1945. do 1990.) tako i novima (izgrađenima nakon 1991. godine)

Cilj je istraživanja prikupiti informacije o tome koliko su stanovnici ovih naselja zadovoljni kvalitetom života i stanovanja koje im pružaju njihovi stanovi, zgrade i naselja te što misle kako se kvaliteta života i stanovanja u njihovim naseljima može unaprijediti.

U fokus grupi sudjelovat će šest do deset sudionika/ca, a diskusiju će voditi istraživači iz IDIZ-a. Predviđeno trajanje fokus grupe je između 60 i 90 minuta.

Fokus grupa planirana je za:

  • ponedjeljak, 13. lipnja
  • u 18.00 sati
  • u prostoru Društva arhitekata Rijeka (DAR-a), ul. Ivana Dežmana 2/A

Ako bude zainteresirano više sudionika organizirat će se i dodatna fokus grupa.

Za sve sudionike/ce osigurana je nagrada u vidu potrošačkog bona za trgovine 'dm', u visini od 100 kuna.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da se prijavite na e-mail adresu svircic@idi.hr sa sljedećim podacima:

  • ime (i prezime)
  • spol
  • dob
  • kontakt telefon
  • naziv naselja u kojem stanujete

Vaša diskusija u fokus grupi može značajno doprinijeti izradi smjernica za obnovu i planiranje stambenih naselja u Hrvatskoj u smislu osiguravanja primjerene stambene politike te obnove i planiranja naselja. Vaš identitet kao sudionika/ce fokus grupe bit će zaštićen, a rezultati će biti dostupni samo u znanstvene i obrazovne svrhe.

Istraživački tim IDIZ-a zahvaljuje svima na sudjelovanju. 

Više o fokus grupama: U fokus grupama sudionici/e diskutiraju o određenom problemu uz stručno moderiranje razgovora. Izbor sudionika/ca vršit će se u skladu s potrebama za kreiranjem grupe koju odlikuju određene demografske karakteristike.

Ako ste predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati, uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.

Ne zaboravite se prijaviti i na mjesečni newsletter.