Festival KLIKni na održivo
Izvor: KLIK zadruga
KLIKni na održivo

Križevci razmišljaju održivo - pridružite im se na festivalu!

Partneri projekta 'Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!', KLIK – Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu i ove godine organizira festival 'KLIKni na održivo' koji će se održati u subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja na Strossmayerovom trgu u Križevcima. Festival će obuhvatiti teme poput poput klimatskih promjena, obnovljivih izvora energije i ekoloških alternativa.

Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog, prvog izdanja tematskog festivala, KLIK – Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu, uz podršku Grada Križevaca i ove godine organizira festival 'KLIKni na održivo'.

Naglasak će na ovogodišnjem festivalu biti na veganskoj prehrani pa će tako posjetitelji imati priliku sudjelovati na radionici kuhanja veganske hrane koju će održati veganske kuharice Nikolina Plenar Jeličić i Anita Petrović, isprobati te kupiti različite veganske proizvode te saznati kako prelazak na vegansku prehranu i smanjenje ili potpuni prestanak konzumacije mesa i mesnih prerađevina utječe na zaštitu klime ali i na zaštitu životinja.

Svi koji žele saznati više informacija o pravilnoj prehrani i zdravlju imati će priliku razgovarati sa nutricionistom u sklopu 'Zdravog kutka' te saznati svoj indeks tjelesne mase, postotak masnoće i vode u tijelu i mnoge druge korisne informacije.

U sklopu programa festivala koji će uskoro biti objavljen, posjetitelje također očekuje radionica izrade prirodne kozmetike i oslikavanja platnenih torbi, radionica kompostiranja na Magdinom vrtu te radionica Yoge na kojoj će posjetitelji naučiti kako se razgibati i vježbati te tehniku relaksacije i disanja za sve koji vode sjedilački način života.

'Kako bi u festival uključili i naše najmlađe, djecu očekuje eko predstava 'Plavi planet' koju će za njih izvesti Kazališta družina 'Smješko' te ih naučiti kako zajedno možemo zaštititi vode od zagađenja i spasiti prirodu i planet Zemlju za buduće generacije' – poručuju organizatori festivala.

Nedjeljni dio festivala, kao i prošle godine, obilježiti će buvljak Zaklade Volim Križevce te sajam električnih vozila i bicikala građana grada Križevaca a građani će, oba festivalska dana moći kupiti različite proizvode izlagača koji će se predstaviti na festivalu.

Pogledajte PROGRAM festivala.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuKončarUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingForum.hrmonitor.hrposlovni.fmProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!