energetsko siromaštvo, ruke
Izvor: Pavel Sternberg/Pixabay
WEBINAR

Prijavite se za Međunarodni tjedan borbe protiv energetskog siromaštva 2023.

Međunarodni tjedan borbe protiv energetskog siromaštva (IEPAW) u veljači 2023. godine održava svoje drugo izdanje. Na IEPAW-u će biti istaknuta rješenja i akcije za borbu protiv energetskog siromaštva u cijelom svijetu.

IEPAW će se održati online od 20. do 24. veljače 2023. godine s ciljem okupljanja kreatora politika i stručnjaka iz cijelog svijeta na nizu rasprava, radionica i akcija kako bi se istaknula hitna potreba za pronalaženjem rješenja za energetsko siromaštvo usred globalne klimatske krize.

Ovogodišnji IEPAW podijeljen je na pet ključnih tema: zdravlje, društvo, politika, gospodarstvo i budućnost. Svaki dan u tjednu bit će posvećen jednom aspektu onoga što je potrebno za iskorjenjivanje energetskog siromaštva, okupljajući dionike iz različitih sredina u angažiranim dijalozima kroz niz webinara.

Pridružite se ovom online događaju usredotočenom na akcije i rješenja za smanjenje energetskog siromaštva iz cijelog svijeta. Svaki će se dan fokusirati na različite aspekte energetskog siromaštva, s nizom govornika i stručnjaka iz tog područja.

Više o programu pronađite na webu IEPAW-a, gdje se možete registrirati za sudjelovanje, a na stranicama DOOR-a možete pogledati popis govornika.

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!