APN
Izvor: geralt / Pixabay
PROMO

SLUŽBENO - Poznat datum zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita u 2023.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je OGLAS o početku subvencioniranja stambenih kredita.

Na temelju članka 19. stavka 2. Zakona o subvencioniranju stambenih kredita („Narodne novine“, br. 65/17, 61/18, 66/19 i 146/20; dalje u tekstu: Zakon) Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (dalje u tekstu: APN), u ime Republike Hrvatske, objavljuje

OGLAS
o početku subvencioniranja stambenih kredita

Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita u 2023. godini, sukladno odredbama Zakona, zaprimaju se u APN-u od 20. ožujka 2023. godine

Zahtjevi za subvencioniranje stambenog kredita podnose se odabranoj kreditnoj instituciji.

Odluku kojom se utvrđuje da podnositelj zahtjeva ispunjava uvjete za davanje kredita po odredbama Zakona, zajedno s potrebnim dokumentima, odabrana kreditna institucija, bez odgađanja, dostavlja APN-u.

Zahtjevi zaprimljeni od dana početka subvencioniranja kredita, razmatrat će se prema vremenu zaprimanja potpunih zahtjeva u APN-u, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava.

Nepotpuni zahtjevi kao i zahtjevi zaprimljeni prije dana početka subvencioniranja kredita, odnosno prije 20. ožujka 2023. godine neće se razmatrati.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama