dizalo, lift
Izvor: Ana Benet / Pexels
LIFTOVI

Sve što vas zanima o ugradnji dizala saznajte na konferenciji SEELift 2022

U ponedjeljak 7. studenog 2022. u 9:00 sati u Zagrebu, hotel Antunović započinje 2. znanstveno -  tehnička međunarodna konferencija Udruženja proizvođača dizala Središnje i Jugoistočne Europe SEELift2022 u organizaciji Hrvatske udruge za dizala (HUDIZ), sa suorganizatorima MLA (Macedonian Lift Association) i BLA (Bulgarian Lift Association). Medijski partner je portal ZGRADOnačelnik.hr.

Cilj ove konferencije je razmjena teorijskih i praktičnih iskustava kroz uspostavljanje odnosa između Lift udruga, kao i tvrtki i institucija koje se bave ovim sektorom. Okupit će se relevantni Lift & Escalator profesionalci iz Europe te će po drugi put imati priliku prisustvovati događaju na kojem će razmijeniti znanja i iskustva.

POGLEDAJTE PROGRAM KONFERENCIJE

U ponedjeljak, 7. studenog, nakon otvaranja konferencije, u 9:30 sati započinje Panel rasprava na temu ugradnje dizala u postojeće zgrade financiranjem iz EU fondova i iz drugih izvora. Panel raspravu će moderirati Tin Bašić (ZGRADOnačelnik.hr), dok su sudionici:

  • mr.sc. Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
  • Joško Šupe, predsjednik Udruge upravitelj
  • Željko Turk, predsjednik Udruge gradova RH i gradonačelnik Grada Zaprešića
  • dr. sc. Dejan Bodul, predsjednik Hrvatske udruga stanara i suvlasnika zgrada
  • dr.sc. Zlatan Fröhlich, koordinator u ime HGK-a projekta Ugradnje dizala u više stambene zgrade
  • Azra Sarić, Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba
  • Ivica Belić, predsjednik Hrvatske udruge za dizala.

Rasprava bi trebala dati odgovore na pitanja kako se jedinice lokalne samouprave mogu uključiti u procese sufinanciranja ugradnje dizala u svojim sredinama.

U utorak 8. studenog se održava Okrugli stol koji treba razjasniti sastavnice Projekta dizala, što je prvi korak za ugradnju dizala, te koje su nadležnosti subjekata prilikom ugradnje dizala u stambene objekte. Osim toga, raspravljati će se o ujednačavanju protokola za periodični pregled dizala čime se doprinosi sigurnosti svih sudionika.

PRIJAVITE SE NA KONFERENCIJU

Očekuje se da Konferencija usvoji zaključke vezane uz dalje aktivnosti i provođenja projekta ugradnje dizala u višestambene zgrade sredstvima EU fondova, čime bi se postigli značajni gospodarski i socijalni učinci na gospodarstvo i građane.

Veselimo se odzivu i praćenju konferencije, a za dodatne informacije možete se obratiti Zdravku Čizmaru, tajniku Hrvatske udruge za dizala (e-mail: hudiz@hudiz.hr , mob. 098/253532).

VIŠE O KONFERENCIJI


Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuKončarUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingForum.hrmonitor.hrposlovni.fmProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!