Uvjeti korištenja

Na ovoj stranici možete pronaći pravila i uvjete korištenja i informacije o zaštiti podataka

Prihvaćanje uvjeta korištenja

Dobrodošli na stranice servisa ZGRADOnačelnik.hr. Zgradonačelnik.hr stavlja veliki naglasak na održavanje povjerenja i sigurnosti kupaca i posjetitelja na našoj mrežnoj stranici te pretplatnika na naš newsletter.

Više detalja čime se zgradonačelnik.hr bavi možete pročitati u O nama.

Zgradonačelnik.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, prenesenog sadržaja s drugih portala, medija, servisa i sl., sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koje su kreirali posjetitelji, te linkova na vanjske stranice. Zgradonačelnik.hr linkove na vanjski sadržaj objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sav sadržaj objavljuje se u dobroj vjeri te je cilj osigurati pravodobne i točne informacije. Svi sadržaji zgradonačelnik.hr-a koriste se na vlastitu odgovornost i zgradonačelnik.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njegovim korištenjem te tako zgradonačelnik.hr ne prihvaća nikakvu pravnu ili drugu odgovornost u pogledu informacija na ovim stranicama.

Sve informacije na zgradonačelnik.hr nisu nužno sveobuhvatne, potpune, točne ili ažurirane te ponekad su povezane s vanjskim web stranicama/linkovima (nad kojima zgradonačelnik.hr nema nikakvu kontrolu i za koje ne preuzima nikakvu odgovornost). Zgradonačelnik.hr ne pruža propisano stručne niti pravne savjete (za konkretne savjete uvijek se obratite odgovarajućem stručnjaku).

Ako ste uvidjeli grešku ili krivu informaciju, molimo vas da je javite na info@zgradonacelnik.hr.

Korištenjem stranica i servisa te njihovim poddomenama, sadržajem i uslugama (uključujući i prijavu na newsletter), a koji pripadaju ovoj domeni smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem zgradonačelnik.hr stranica ili bilo kojeg njezinog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio zgradonačelnik.hr-a ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za njihovo promoviranje.

Zaista vas molimo da pažljivo pročitate ovaj tekst o uvjetima pravima, obvezama i zaštiti, a ako se s njima ne slažete, molimo vas da ne koristite zgradonačelnik.hr.

Autorska prava

Zgradonačelnik.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice i domene smatra se kršenjem autorskih prava zgradonačelnik.hr-a i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela ove stranice bez direktnog navođenja izvora originalnog teksta smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Portali su dužni objaviti u prvom odlomku naziv portala i poveznicu na originalni tekst kojeg preuzimaju. Bilo bi nam drago da se poveznica na zgradonačelnik.hr objavi i više puta kroz preuzeti tekst. Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na ZGRADOnačelnik.hr stranicama. U slučaju prenošenja komentara, potrebno je zatražiti autora pravo na prijenos.

Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove redakcije portala, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.

Zgradonačelnik.hr nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju njegovi posjetitelji te zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Ako smatrate da je putem zgradonačelnik.hr-a došlo do povrede autorskih prava, slučaj odmah prijavite na e-mail adresu info@zgradonacelnik.hr. Slučaj će u najkraćem roku biti razmotren, a sporni sadržaji, ako se utvrdi povreda, bit će u najkraćem roku uklonjeni.

Dostupni materijali

Svi samoinicijativno poslani materijali na e-mailove zgradonačelnik.hr-a (autorski radovi, fotografije, videosadržaj, tekstovi i drugi slični materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na zgradonačelnik.hr-u i pripadajućim društvenim mrežama. Pošiljatelji materijala prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da on predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na njega polažu autorska prava.

Komentiranje i nedozvoljeni sadržaj

Ispod većine članka na zgradonačelnik.hr-u postoji prostor za ostavljanje komentara. Zgradonačelnik.hr koristiti Facebookovu platformu te jedino njihovi prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno, u dobroj namjeri, a zgradonačelnik.hr ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Prilikom korištenja zgradonačelnik.hr stranica, sustava komentara i učlanjivanjem na pripadajuće društvene mreže, nije dozvoljeno: koristiti komunikacijska lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja; pisati bilo kojim pismom osim latinice; oglašavati, koristiti netematski sadržaj, kršiti autorska prava; na bilo koji način provocirati, maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, nametati određeno ponašanje/stav, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati zgradonačelnik.hr, izravne ili neizravne subjekte članaka, korisnike zgradonačelnik.hr-a (ali i drugih servisa/stranica); objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj; uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima; stavljati fileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji mogu nanijeti štetu; lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane korisnika; sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu sa zgradonačelnik.hr-om; kršiti pravila i uvjete korštenja zgradonačelnik.hr-a kao i bilo koji važeći zakon; objavljivati i promovirati političke stranke, političko djelovanje i politički sadržaj.

Korisnik je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu i društvenim mrežama, budući da zgradonačelnik.hr ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj tih objava.

Zgradonačelnik.hr nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, bez obavijesti, ukloni bilo koju objavu i/ili materijal koji nije u skladu s uvjetima i pravilima komentiranja i korištenja.

Svaka osoba koja smatra da je neki od korisnika zgradonačelnik.hr-a svojim komentarom ili drugim objavljenim sadržajem povrijedio njena prava ili prava trećih osoba, dužna je takav sadržaj odmah prijaviti putem e-mail adrese info@zgradonacelnik.hr. U slučaju utvrđenja da se radi o nedozvoljenom sadržaju i povredi zgradonačelnik.hr će u najkraćem roku ukloniti prijavljeni sadržaj.

Pretplata na newsletter

Zgradonačelnik.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja.

Prilikom dobrovoljne pretplate na naš newsletter prikupljamo osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresu, grad te informaciju jeste li vlasnik/predstavnik stanara/upravitelj/podstanar ili drugo).

Ograničavamo se samo na nužne podatke potrebne za slanje željenog sadržaja (novi događaji, povezane vijesti, velike vijesti, nove ponude, u svrhu provođenja istraživanja putem newslettera i sl.), identifikaciju vas kao zainteresiranog posjetitelja/čitatelja, kako bismo vas kontaktirali jer trebamo ili vam želimo pružiti dodatne informacije; kako bismo povremeno poslali određene ponude i/ili prijedloge suradnje; kako bismo provjerili jesu li naši podaci ažurni i kako bismo eventualno provjerili jeste li zadovoljni pruženom uslugom, a sve u svrhu dobivanja relevantnih istraživačkih podataka koje nam koriste da budemo još bolji u poslu kojega obavljamo za vas i nas.

Podatke iz procesa prijave na newsletter te ostale podatke o korisniku, ne razmjenjujemo s drugim organizacijama ili pravnim i fizičkim osobama, tj. ne dajemo ih na uvid trećoj strani. Prikupljeni podaci neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Ako budete imali bilo kakav tehnički problem pri ispisivanju iz newsletter liste, ne oklijevajte nas kontaktirati putem e-maila info@zgradonacelnik.hr te ćemo vas u najkraćem roku ručno ispisati iz newsletter liste ako to sami ne uspijete putem ponuđenog linka za ispis.

Ako opet poželite biti pretplatnik zgradonačelnik.hr newslettera to uvijek možete učiniti ispunjavanjem forme na zgradonačelnik.hr stranicama.

Politika privatnosti

Zgradonačelnik.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o internet provideru). Ove podatke zgradonačelnik.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Zgradonačelnik.hr se obavezuje da će čuvati privatnost svojih korisnika, osim u slučaju teškog kršenja pravila zgradonačelnik.hr-a ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Imate pravo zatražiti zgradonačelnik.hr za ispravak netočnih ili nepotpunih podataka o vama.

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo: 1) informacije koje nam dajete (putem prijave na naš newsletter te komunikacije s osobama s zgradonačelnik.hr-a te podaci koje ste nam poslali (adresu, grad, iban, tvrtku u kojoj radite), 2) podaci koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja zgradonačelnik.hr stranica i društvenih mreža te oglasa zgradonačelnik.hr-a 3) podaci koje automatski prikupljamo od trećih strana (ako povezujete, povežete se ili se prijavite putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook, Linkedin), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirane su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi ili putem eventualnih ostalih izvora).

Zgradonačelnik.hr ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme (poput Facebooka, Linkedina i sl.) s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga.

Više o pravilima privatnosti Googla pročitajte na: https://policies.google.com/?hl=hr&fg=1, Facebooka na: https://hr-hr.facebook.com/privacy/explanation i Linkedina na: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Zgradonačelnik.hr zadržava vaše podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane zgradonačelnik.hr-a, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovim Uvjetima možete nam se obratiti slanjem e-maila voditelju obrade podataka na podaci@zgradonacelnik.hr a zgradonačelnik.hr vas može tražiti potvrdu identiteta, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

Kolačići (cookies)

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako zgradonačelnik.hr i njegove usluge radili pravilno i imali sve funkcionalnosti koristimo kolačiće (cookies).

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Korištenjem zgradonačelnik.hr-a dajete svoj pristanak za spremanje kolačića (cookies) na vašem računalu. Pregled naših stranica je moguć i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.

Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise, npr. http://www.allaboutcookies.org

Tehničke poteškoće

Cilj nam je u što većoj mjeri otkloniti smetnje uzrokovane tehničkim pogreškama. Međutim, postoji mogućnost da su neki podaci i informacije na zgradonačelnik.hr izrađeni ili strukturirani u datotekama ili formatima koji nisu bez pogrešaka te stoga ne možemo jamčiti da će se naše usluge odvijati bez prekida ili da takvi problemi neće na neki drugi način utjecati na njih. Zgradonačelnik.hr ne preuzima nikakvu odgovornost za probleme koji nastanu zbog uporabe ove domene ili bilo kojih povezanih vanjskih linkova.

Izmjena pravila i uvjeta korištenja

Zgradonačelnik.hr zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama zgradonačelnik.hr može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na zgradonačelnik.hr-u smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.